Sunday, 29 September 2013

APAKAH ITU POWER BANK

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca dan pengunjung blog mudahiklan hari nie saya nak cerita kan bagaimana dan APAKAH ITU POWER BANK?

Power bank nie adalah satu gadget masa kini boleh dikatakan penting dalam kehidupan seharian contohnya apa bila kita berada diluar kita akan kerap menggunakan telefon bimbit kita sama ada mengambil gambar /bermain game /berinternate /bersosial  cth what app/we chat /tango/line/facebook/blogging/instagram/dll.Kekerapan menggunakan telefon boleh mengakibatkan bateri handphone kita habis hingga beberapa per cent dan habis sekiranya selalu menggunakannya .pengalaman saya sendiri apabila waktu beriadah bersama keluarga saya selalu kerap mengambil gambar  pada setiap tempat yang saya lawati dan sentiasa berhubung sesame rakan di talian social akibat nya selalu handphone saya kerap kehabisan bateri .

Sekiranya anda ingin membeli power bank carilah power bank yang original kualitinya dan pastikan bateri POWERBANK itu menggunakan  bateri lithium polimer yang selalu digunakan oleh mana-mana jenis bateri laptop/handphone /camera sebab bateri lithium polimer adalah sejenis bateri  yang tahan lama sehingga jangka hayat boleh mencecah 3&4 tahun lamanya.setiap bateri pasti tidak boleh digunakan apabila hayat sesuatu bateri itu tamat.contoh bateri kereta jangka hayat hanya 1 tahun atau lebih sahaja.belilah power bank yang original dan mempunyai waraty selama setahun.


5 Sebab Mengapa Anda Perlu Beli Power Bank Yang Original (Versi Pembeli)

1. Power Bank Tiruan menggunakan bateri murah. Jadi jangka hayat Power Bank tersebut pun singkat. Sebab itu waranti pun singkat. Jadi jangan terkejut kalau lepas 2-3 bulan pakai dah tak boleh nak pakai lagi.
2. Power Bank Tiruan tidak mendapat pengesahan keselamatan. Tiada kawalan kualiti dari badan berwajib. Anda nak jimat RM50++, anda mungkin rugi RM1000++ jika iPhone / iPad / Tab anda rosak akibat charge guna Power Bank tiruan.
3. Power Bank Tiruan berpontensi besar merosakkan gadget anda. Papan Litar Power Bank Tiruan tidak berkualiti. Mungkin tiada penebat arus. Boleh akibatkan arus berlebihan mengalir ke dalam gadget anda.
4. Kadang-kadang kapasiti yang dinyatakan tidak tepat. Beli 11000mAh, tetapi dapat 5000mAh. Anda tiada cara untuk buktikan kalau bukan pakar.
5. Anda akan pening kepala melayan kerenah Power Bank Tiruan.
Susah anda nak claim warranti sebab mana ada kilang tiruan nak mengaku dia yang bertanggungjawab buat power bank tiruan. Jadi kepada siapa anda ingin mengadu? Pekedai / Penjual selalu bagi waranti paling lama 1 bulan untuk 1 to 1 exchange dengan mereka. Selepas tempoh tersebut, pembeli perlu rujuk pengilang Power Bank Tiruan tersebut sendiri atau kena tanggung kos sendiri pulangkan ke China untuk tukar baru.

ORANG YANG WAJIB MEMBELI POWERBANK

-Orang yang selalu pergi melancong ke sana ke mari
-Orang yang kerap menggunakan handphone untuk mengambil gambar dan mengedit gambar. Dua -aktiviti ni memang kebiasaannya memakan bateri yang sangat banyak.
-Orang yang selalu gunakan What's App, Instagram, Facebook, Wechat, Keek, Line, Viber ke whatever.
-Orang yang selalu lupa charge telefon dan banyak pakai handphone.
-Kaki game yang kerap bermain game apabila bosan di kelas.
Sekiranya ingin membeli power bank yang original boleh berhub8ng dengan saya sendiri sebarang pertanyaan hubungi
013-2884021 fariz


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...