DROPSHIP

APA ITU DROPSHIP


Suatu kaedah perniagaan yang melibatkan penjualan sesuatu produk atau servis dengan pengedar hanya perlu membayar kepada pembekal berdasarkan produk dan servis yang dijual. Ianya memberi keuntungan yang besar kepada pengedar kerana tidak perlu menyimpan stok dan menanggung modal. Dropship membolehkan setiap orang menjalankan perniagaan kerana peniaga tidak perlu mempunyai produk atau servis yang dikeluarkan sendiri.

BAGAIMANA DROPSHIP BERFUNGSI?
Dropship berfungsi sangat mudah:

1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada katalog Dropshippers atau laman web.
2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan Dropshippers.
3 – Apabila ada tempahan daripada para pelanggan, anda menempah produk dari dropshipper tersebut. Mereka kemudian akan menghantarnya terus ke pelanggan anda.Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.
4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!

Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Dropshipper akan melakukan semua ini untuk anda!
Keuntungan utama adalah untuk anda.Anda boleh menggunakan dropshipping untuk menghasilkan lebih banyak, atau sedikit keuntungan yang anda perlukan – bergantung pada waktu yang anda gunakan.
Jika anda hanya mempunyai cadangan beberapa jam per minggu, anda masih boleh menikmati manfaat dari dropshipping untuk memenuhi keperluan kewangan anda, kerana anda HANYA memerlukan beberapa jam seminggu dan tidak perlu memperuntukkan masa yang panjang.
Anda kemudian akan mampu mendedikasikan waktu anda untuk membina perniagaan anda mengikut kemahuan anda sendiri. Dan setelah anda merasa selesa dan yakin, anda mungkin memutuskan untuk menambah jajaran produk lain untuk perniagaan anda!
Salah satu tarikan dropship adalah anda tidak perlu memikirkan untuk membeli stok dan menyimpan stok. Anda hanya membayar kepada dropshipper untuk pesanan pelanggan, setelah pelanggan anda membayar kepada anda, dan kami akan menguruskan segala – galanya sehingga memastikannya sempurna.

APA YANG DITAWARKAN OLEH DROPSHIP?
Dropship menawarkan keuntungan sebagai berikut:
1) Anda tidak perlu stok mengambil atau menyimpan stok sebagai persediaan sama sekali. Apabila anda menerima pesanan anda hanya perlu menempah dengan kami dan kami akan menghantar terus kepada pelanggan anda. Kami akan melakukan semua pembungkusan dan penghantaran untuk anda.
2) Rangka masa untuk tempahan sampai adalah 1- 3 hari waktu bekerja.
3) Anda akan dapat menambah produk kami ke laman web / blog/ facebook anda. Kami akan beri LINK untuk mengimport semua produk kami sekali gus. Jadi anda tidak perlu copy dan paste satu persatu gambar di laman web yang pasti memenatkan dan memakan masa.
4) Penghantaran kami adalah dalam MALAYSIA dan juga Luar Negara.
Dropship berfungsi sangat mudah:
1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada katalog Dropshippers atau laman web.
2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan Dropshippers.
3 – Apabila ada tempahan daripada para pelanggan, anda menempah produk dari dropshipper tersebut. Mereka kemudian akan menghantarnya terus ke pelanggan anda.Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.
4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!
Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Dropshipper akan melakukan SEMUA ini untuk anda!
Anda boleh menggunakan dropshipping untuk menghasilkan lebih banyak, atau sedikit keuntungan yang anda perlukan – bergantung pada waktu yang anda gunakan.
Contoh :
Katakan anda jual baju kurung bermanik. Anda jual pada harga RM129 + RM6(pos) = RM135 ( pembeli bayar kpd anda) . Anda hanya perlu bayar kepada kami RM110 ( harga dropship) + RM6(pos) = RM116. Jadi anda akan dapat untung atau komisen sebanyak RM19. Itu baru sehelai. Bayangkan jika anda hanya buat jualan 10 helai sebulan. Setahun sudah berapa keuntungan anda tanpa anda perlu mengeluarkan modal puluhan dan ratusan ribu ringgit untuk membeli dan menyimpan stok.
Selain menjual secara runcit sehelai – sehelai anda juga diberi hak untuk menjual secara borong. Kami ada menjual pre-order untuk borong. 1 slot hanyalah 50 helai. Katakan anda menjual blouse secara borong sebanyak 2 slot iaitu 100 helai dan anda hanya mark-up RM1 sehelai maka dengan mudah anda mendapat komisen atau keuntungan sebanyak RM100. Anda dengan mudah membuat keuntungan tanpa modal membeli, tanpa perlu menyimpan stok dan tanpa perlu menghantar stok. Menarik bukan?
Kelebihan Berniaga Kaedah Dropship dengan kami.
1) Tidak perlu modal untuk beli barang dan tidak perlu simpan stok.
2) Tidak perlu menghantar/membungkus barang.
3) Pembeli tidak tahu bahawa kami yang pos barang kerana nama anda akan ditulis sebagai penghantar di slip pos.
4) Keuntungan yang diperolehi adalah keuntungan bersih.
5) Stok sentiasa up to date dan tidak pernah kehabisan stok.
6) Mempunya lebih dari 500 koleksi pakaian dan barangan kesihatan untuk diniagakan.
7) Ahli Dropship adalah kumpulan yang pertama akan dimaklumkan apabila stok baru dimasukkan.
8) Anda berjimat kerana boleh membeli pelbagai jenis pakaian untuk kegunaan diri sendiri serta keluarga pada harga dropship/borong.
.
Cara Menjadi Ahli Droship :
Untuk menjadi ahli dropship anda hanya perlu mengisi borang pendaftaran dan buat bayaran pendaftaran keahlian dropship dengan harga promosi masa terhad RM50 untuk mengaktifkan nombor keahlian dropship. Bayaran pendaftaran keahlian ini adalah sekali sahaja SEUMUR HIDUP ANDA.

TIADA apa- apa yuran yang lain seperti yuran bulanan atau yuran tahunan atau yuran maintenance dikenakan.
Itu sahaja yang anda perlu keluarkan untuk mula berniaga. Tujuan yuran keahlian adalah untuk memastikan permohonan keahlian hanya untuk yang serius menceburi bidang perniagaan  dan juga untuk mengelakkan memohon menjadi ahli semata-mata untuk mendapat harga murah kerana ini akan menganggu kelancaran perniagaan ahli-ahli dropship sedia ada.
SEBARANG PERTANYAAN HUBUNGI 013-2884021 MOHD FARIZ WHATS APP/SMS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...